Які годинники найточніші?

Пам’ятайте такий вислів « «точність-ввічливість королів». Так от, якщо хочете, щоб цей вислів було застосовано саме до вас – слід вибирати такі наручні годинники, які б ніколи не підвели вас і відрізнялися достатньою точністю. Що треба про це знати?

Трохи про «точність»

У повсякденному житті точності звичайних наручних годин цілком достатньо, але існують певні наукові галузі, виробництво, спорт, де до цього параметру пред’являються досить високі вимоги.

Найточніші годинники в світі-це атомні моделі, які використовуються в наукових цілях, в системах навігації або стільникового зв’язку. Принцип роботи даної категорії хронометрів поступово переноситься і на наручні варіанти, використовувані для повсякденного носіння. Так, в США випущена модель годинника, яка відстане на секунду через майже 4 мільярди років.

У Франції в місцевому інституті часу знаходиться еталон хронометра, який має похибку в 1 секунду через 4 тисячі років. Звичайно ж для звичайних наручних годинників масового споживання, такі показники не потрібні, тому використовуються менш точні варіанти, засновані на інших принципах роботи.

Кварцовий годинник

Точність кварцового механізму заснована на імпульсах, які генерує кристал при проходженні через нього електричного струму. Спеціальний перетворювач сприймає ці сигнали і управляє безпосередньо стрілками годин. Точність кварцових наручних моделей становить від 20 до 40 секунд за місяць в залежності від виробника. Бувають і варіанти, які не перевищать подібну похибка навіть за пару років, але це дуже дорога продукція преміум-класу.

Серед кварцових годин найбільшого поширення набули так звані «електронні годинники » з цифровим індикатором. За допомогою таких хронометрів більш зручно визначати точний час, наприклад, використовуючи секундомір або таймер зворотного відліку. Моделі G-Shock від Casio здатні синхронізуватися за допомогою радиоконтролера через спеціально встановлені радіо вишки по всій земній кулі. Необхідно лише один раз встановити необхідний часовий пояс і бути впевненим в точності показань своїх годин.

Механічні годинники

Продукція, представлена в даній категорії, не може конкурувати по точності з кварцовими аналогами. Її точність знаходиться в межах 40-60 секунд за одну добу. І це є нормальними показаннями. Точність механізму залежить від багатьох факторів:

  • ступені стиснення пружини при заводці;
  • зміни температури і відносної вологості повітря;
  • від зовнішніх вібрацій на руці.

Основна проблема механічного годинника полягає в пружині, адже в міру розкручування зусилля від неї на механізм слабшає в результаті чого і знижується точність. Існують деякі технології, що дозволяють компенсувати цей фактор, такі як функція автоподзаводки. В даному випадку пружина знаходиться в стисненні з постійним зусиллям, що сприятливо впливає на точність хрронометра. Проте, слід пам’ятати, що функція автопозваводки буде мало ефективна при сидячій повсякденній роботі офісного працівника. Тут потрібно постійно перебувати в русі.

У повсякденному житті досить звичайних технологій, які використовуються при виробництві наручних годин. І навіть 60-секундне щоденне відставання механічних наручних годинників не буде критичним ні для кого. Власнику треба буде просто скорегувати відставання хоча б раз на тиждень. Тим, хто не готовий на такі «жертви» варто вибрати кварцові моделі. Навіть представники бюджетної категорії виявляться набагато точніше.

Але все ж в процесі вибору варто орієнтуватися не тільки на точність, але і на дизайн, надійність моделей, відповідність індивідуальним перевагам. Заходите в каталог інтернет-магазину «Бест-Тайм» і вибирайте наручні годинники, які гарантують «королівську» точність і сподобаються вам. Вся перед відправкою продукція проходить ретельну перевірку, так що ви можете бути впевнені в тому, що вона виправдає очікування.

Джерело best-time.biz