Найбільший у світі годинник

Самые большие в мире часы

Коли йдеться про щось найбільше, то на думку зазвичай приходять або США, або Арабські Емірати, а, якщо вже про саме годинник, то в 2010 найбільший годинник відкрили в Мецці, саудівська Аравія.

І, тим не менш, новий найбільший годинник у світі обіцяє у грудні 2014 року в Москві, Центральному Дитячому Магазині на Луб’янці. 

Повністю на себе виготовлення унікального годинника взяв на себе Петродвірцевий годинниковий завод «Ракета». Ексклюзивний механізм збирається з алюмінію, міді, сталі та імовірно важить 5 тонн. Величезний механізм має розміри 6х7 метрів, 21 шестерню, балансове колесо діаметром 4 метри та 13-метровий маятник у 3 метри діаметром.

Встановлення годинника планується на початок грудня в центрі оновленого універмагу.

Точність часу регулюватиметься планетарним механізмом, завод — горизонтальним маятником, а коригуватиметься новою електронікою.

«Для нас це дуже важливе замовлення та дуже відповідальна робота, — сказав Жак Фон Пальє, креативний директор Петродворцового годинникового заводу «Ракета», один із колишніх директорів Rolex, — вся наша команда пишається цим проектом. Ми дуже сподіваємося, що цей годинник увійде в історію».

За матеріалами ridus.ru