Швейцарські годинники. Трішки історії

Швейцарские часыУ наш час купити справжній годинник від знаменитих швейцарських брендів досить легко, навіть в Україні. Однак цікаво дізнатися, який історичний шлях пройшов цей годинник до сьогоднішнього свого вигляду, різноманітності моделей та брендів.

Тільки зареєстрованих у Швейцарії годинникових марок зараз існує понад 1000, не кажучи вже про виробництво за межами країни за ліцензією. Є старожили ринку типу «Бреге», а щодо молоді бренди, що з’явилися після Другої світової війни.

Звичайно, знавці цінують старі двохсотлітні бренди з неповторною історією створення, легендами та легендарними майстрами. Колись давно, знамениті марки були приватними невеликими майстернями, зосередженими переважно в Юрській долині.

На самому початку 20-ого століття швейцарські майстри відправили до США пробну партію наручного годинника, яка, до речі, не припала до смаку самовпевненим американцям і партію повернули назад. А в 1915 році знаменитий вартовий будинок Tissot відправив на пробу партію годинника в Росію, проте на них чекала та ж доля, що і американських побратимів.

З відносно молодих швейцарських брендів варто назвати Oris, заснований у 1904 році і здобув всесвітню популярність за рахунок неповторної індивідуальності та демократичного поєднання ціна/якість. Хоча годинник Oris можна зустріти і у знаменитостей, і на світових чемпіонатах. Так, бренд був у свій час спонсором Формули-1і випустив серію годинника, присвячену М.Шумахеру.

За матеріалами epochtimes.com.ua