Як отримати кредит під заставу хороших годинників?

часы в залог

сторично так склалося, що годинник закладає в ломбард вже понад 200 років. Згадати хоча б знаменитого героя А. Конана Дойля доктора Ватсона, який в одному з сюжетів отримав у спадок закладений і перезакладений годинник померлого брата.

Хороший брендовий годинник цінується високо, а якщо вже колекційний, випущений лімітною партією, то може і дорожче золота.

Отримати кредит під годинник у ломбарді можна по-різному: у спеціальному годинниковому ломбарді, якщо годинник відомого бренду і недешевий; у звичайному, якщо корпус виконаний з дорогоцінних металів та/або є вставки дорогоцінного каміння, в антикварному, якщо годинник становить історичну та художню цінність.

Оптимально, перед таким відповідальним рішенням було б спочатку оцінити свій годинник у професіонала і зрозуміти, на які перспективи можна розраховувати. З іншого боку, треба відповідально підійти до вибору ломбарду, т.к. у недобросовісному закладі вам можуть зіпсувати механізм, якщо немає герметичних умов для огляду, подряпати чи деформувати корпус, якщо немає належного безпечного місця для зберігання чи погана шліфувальна машинка. Величезну роль, звичайно, грає репутація та талант майстра-оцінювача годинника. Тут варто зазначити, що найкращі майстри мають постійну клієнтуру і в ломбардах зазвичай не працюють.

Ось список перевірених надійних адрес, які можуть вам стати в нагоді:

м. Київ, вул. Старовокзальна, 18
м. Київ, вул. Велика Васильківська, 74 (колишня Червоноармійська)
м. Київ, вул. Маршала Тимошенка, 21
м. Вінниця, вул. Київська, 47
м. Львів, вул. Фредра, 6,
м. Полтава, вул. Фрунзе, 35
м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 20
м. Харків, пр-т Тракторобудівників, 108
м. Миколаїв, пр-т Леніна, 21 (у технічному ломбарді)

За матеріалами skarb.com.ua